Skoči na glavno vsebino
(02) 761 99 10 os.zetale@guest.arnes.si
POHOD PO HALOŠKI PLANINSKI POTI

POHOD PO HALOŠKI PLANINSKI POTI

4. etapa: Naraplje – Donačka gora – Rudijev dom

V soboto, 18. 5. 2024, smo v okviru planinskega krožka na OŠ Žetale prehodili še zadnjo – 4. etapo Haloške planinske poti. V Narapljah se nas je zbralo 19 pohodnikov. Od tam smo se po strmi poti skozi gozd povzpeli na Bolfenk, od koder se nam je odprl čudovit razgled. Nato smo pot nadaljevali preko Jelovic (najvišjega vrha Haloz) in čez Kupčinji vrh proti vznožju Donačke gore. Na vrh smo se povzpeli po poti, kjer je na najbolj strmem delu zaradi varnosti napeljana jeklenica. Po malici in obveznem fotografiranju na vrhu Donačke gore, je še sledil spust do Rudijevega doma, kjer je še zadnja kontrolna točka Haloške planinske poti.

Na vsaj enem delu poti se nam je pridružilo 33 različnih pohodnikov. Takšnih, ki smo vztrajali vseh 70 km od začetka na gradu Borl, pa do konca pri Rudijevem domu in smo vmes zbrali vseh 11 kontrolnih žigov pa nas je bilo 8 – Tomaž, Vita, Julia, Anže, Nuša, Aleks, Martina in Miran.

Hvala vsem, ki ste si vzeli čas ter našli voljo in se nam pridružili. Ostali pa ste še vedno vabljeni, da se nam pridružite na naslednjih »planinskih« podvigih, saj že imamo pripravljenih kar nekaj idej.

Miran Železnik

KIPARSKO – SLIKARSKA KOLONIJA

KIPARSKO – SLIKARSKA KOLONIJA

Spoštovane občanke in občani!

Letos na željo glavnega organizatorja Ex-tempora v Žetalah ne bo. To pa ne pomeni, da bo občina ostala brez likovne prireditve.

V času od 30. 5. 2024 do 2. 6. 2024, bo v Žetalah potekala Kiparsko -slikarska kolonija. Umetniki bodo prebivali in ustvarjali v Lovskem domu Žetale. Umetniki bodo torej ustvarjali v občini in jih lahko pri delu tudi obiščete in doživite ustvarjanje slik ali kiparskih mojstrovin iz lesa. Kiparski izdelki iz lesa na temo lovstva bodo ostali v Lovskem domu. Slike pa bodo last občine, zato tudi ne bo ocenjevanja del in uradne razstave. Slike bodo na ogled v  soboto 1. junija zvečer v Večnamenski dvorani in v sejni sobi občine od 3. junija dalje. 

Na Kiparsko- likovni koloniji bodo sodelovali:

  • Kiparji: Alojz Grabrovec, Jože Smrkolj in Marjan Kranjc
  • Slikarji: Ana Krajnc, Alojz Krevh, Marijan Gregorc, Stanislav Brodnik, Jože Foltin, Tomo Vojnovič, Daniel Ferlinc, Gregor Samastur in Branko Gajšt.

V soboto 1. junija ob 19. uri bo v Večnamenski dvorani koncert etno dueta BOSI 2 iz Svetega Jurija ob Ščavnici. V duetu igrata in pojeta Zdravko Patty – kitara in orglice in Irena Skotnik– tambura.

Vstop je prost. Po koncertu bo druženje in manjša pogostitev.

Vljudno vabljeni!

Anton Butolen

župan

Dostopnost