Skoči na glavno vsebino
(02) 761 99 10 os.zetale@guest.arnes.si

Spoštovane občanke in občani!

Letos na željo glavnega organizatorja Ex-tempora v Žetalah ne bo. To pa ne pomeni, da bo občina ostala brez likovne prireditve.

V času od 30. 5. 2024 do 2. 6. 2024, bo v Žetalah potekala Kiparsko -slikarska kolonija. Umetniki bodo prebivali in ustvarjali v Lovskem domu Žetale. Umetniki bodo torej ustvarjali v občini in jih lahko pri delu tudi obiščete in doživite ustvarjanje slik ali kiparskih mojstrovin iz lesa. Kiparski izdelki iz lesa na temo lovstva bodo ostali v Lovskem domu. Slike pa bodo last občine, zato tudi ne bo ocenjevanja del in uradne razstave. Slike bodo na ogled v  soboto 1. junija zvečer v Večnamenski dvorani in v sejni sobi občine od 3. junija dalje. 

Na Kiparsko- likovni koloniji bodo sodelovali:

  • Kiparji: Alojz Grabrovec, Jože Smrkolj in Marjan Kranjc
  • Slikarji: Ana Krajnc, Alojz Krevh, Marijan Gregorc, Stanislav Brodnik, Jože Foltin, Tomo Vojnovič, Daniel Ferlinc, Gregor Samastur in Branko Gajšt.

V soboto 1. junija ob 19. uri bo v Večnamenski dvorani koncert etno dueta BOSI 2 iz Svetega Jurija ob Ščavnici. V duetu igrata in pojeta Zdravko Patty – kitara in orglice in Irena Skotnik– tambura.

Vstop je prost. Po koncertu bo druženje in manjša pogostitev.

Vljudno vabljeni!

Anton Butolen

župan

Dostopnost