Skoči na glavno vsebino
(02) 761 99 10 os.zetale@guest.arnes.si

4. etapa: Naraplje – Donačka gora – Rudijev dom

V soboto, 18. 5. 2024, smo v okviru planinskega krožka na OŠ Žetale prehodili še zadnjo – 4. etapo Haloške planinske poti. V Narapljah se nas je zbralo 19 pohodnikov. Od tam smo se po strmi poti skozi gozd povzpeli na Bolfenk, od koder se nam je odprl čudovit razgled. Nato smo pot nadaljevali preko Jelovic (najvišjega vrha Haloz) in čez Kupčinji vrh proti vznožju Donačke gore. Na vrh smo se povzpeli po poti, kjer je na najbolj strmem delu zaradi varnosti napeljana jeklenica. Po malici in obveznem fotografiranju na vrhu Donačke gore, je še sledil spust do Rudijevega doma, kjer je še zadnja kontrolna točka Haloške planinske poti.

Na vsaj enem delu poti se nam je pridružilo 33 različnih pohodnikov. Takšnih, ki smo vztrajali vseh 70 km od začetka na gradu Borl, pa do konca pri Rudijevem domu in smo vmes zbrali vseh 11 kontrolnih žigov pa nas je bilo 8 – Tomaž, Vita, Julia, Anže, Nuša, Aleks, Martina in Miran.

Hvala vsem, ki ste si vzeli čas ter našli voljo in se nam pridružili. Ostali pa ste še vedno vabljeni, da se nam pridružite na naslednjih »planinskih« podvigih, saj že imamo pripravljenih kar nekaj idej.

Miran Železnik

Dostopnost