Skoči na glavno vsebino
(02) 761 99 10 os.zetale@guest.arnes.si
TEDEN UMETNOSTI V ŠOLI 2024

TEDEN UMETNOSTI V ŠOLI 2024

20. – 26. maj 2024

Medresorski projekt Teden umetnosti v šoli in vrtcu poteka v slovenskem prostoru že peto leto zapored z namenom spodbujanja in vključevanja umetnosti in kulture v vzgojno-izobraževalni proces. 

V letošnjem letu je projekt podnaslovljen JAZ, TI, MI. Tema ne nagovarja le posameznika v njegovi edinstvenosti (JAZ), ampak izpostavlja tudi pomen medsebojnega odnosa (TI) ter skupne ustvarjalnosti, sožitja in povezanosti v družbi (MI). Letos je poudarjen umetniški pogled na posameznika in njegovo delovanje v skupnosti – empatijo in solidarnost, sobivanje in povezovanje, socialno in čustveno uresničevanje.

Na naši šoli smo dogodek obeležili z razstavo likovnih del učencev naše šole, ki so nastala pri urah Likovne umetnosti in Likovnega snovanja.

Ana Bedenik

POHOD PO HALOŠKI PLANINSKI POTI

POHOD PO HALOŠKI PLANINSKI POTI

4. etapa: Naraplje – Donačka gora – Rudijev dom

V soboto, 18. 5. 2024, smo v okviru planinskega krožka na OŠ Žetale prehodili še zadnjo – 4. etapo Haloške planinske poti. V Narapljah se nas je zbralo 19 pohodnikov. Od tam smo se po strmi poti skozi gozd povzpeli na Bolfenk, od koder se nam je odprl čudovit razgled. Nato smo pot nadaljevali preko Jelovic (najvišjega vrha Haloz) in čez Kupčinji vrh proti vznožju Donačke gore. Na vrh smo se povzpeli po poti, kjer je na najbolj strmem delu zaradi varnosti napeljana jeklenica. Po malici in obveznem fotografiranju na vrhu Donačke gore, je še sledil spust do Rudijevega doma, kjer je še zadnja kontrolna točka Haloške planinske poti.

Na vsaj enem delu poti se nam je pridružilo 33 različnih pohodnikov. Takšnih, ki smo vztrajali vseh 70 km od začetka na gradu Borl, pa do konca pri Rudijevem domu in smo vmes zbrali vseh 11 kontrolnih žigov pa nas je bilo 8 – Tomaž, Vita, Julia, Anže, Nuša, Aleks, Martina in Miran.

Hvala vsem, ki ste si vzeli čas ter našli voljo in se nam pridružili. Ostali pa ste še vedno vabljeni, da se nam pridružite na naslednjih »planinskih« podvigih, saj že imamo pripravljenih kar nekaj idej.

Miran Železnik

KIPARSKO – SLIKARSKA KOLONIJA

KIPARSKO – SLIKARSKA KOLONIJA

Spoštovane občanke in občani!

Letos na željo glavnega organizatorja Ex-tempora v Žetalah ne bo. To pa ne pomeni, da bo občina ostala brez likovne prireditve.

V času od 30. 5. 2024 do 2. 6. 2024, bo v Žetalah potekala Kiparsko -slikarska kolonija. Umetniki bodo prebivali in ustvarjali v Lovskem domu Žetale. Umetniki bodo torej ustvarjali v občini in jih lahko pri delu tudi obiščete in doživite ustvarjanje slik ali kiparskih mojstrovin iz lesa. Kiparski izdelki iz lesa na temo lovstva bodo ostali v Lovskem domu. Slike pa bodo last občine, zato tudi ne bo ocenjevanja del in uradne razstave. Slike bodo na ogled v  soboto 1. junija zvečer v Večnamenski dvorani in v sejni sobi občine od 3. junija dalje. 

Na Kiparsko- likovni koloniji bodo sodelovali:

  • Kiparji: Alojz Grabrovec, Jože Smrkolj in Marjan Kranjc
  • Slikarji: Ana Krajnc, Alojz Krevh, Marijan Gregorc, Stanislav Brodnik, Jože Foltin, Tomo Vojnovič, Daniel Ferlinc, Gregor Samastur in Branko Gajšt.

V soboto 1. junija ob 19. uri bo v Večnamenski dvorani koncert etno dueta BOSI 2 iz Svetega Jurija ob Ščavnici. V duetu igrata in pojeta Zdravko Patty – kitara in orglice in Irena Skotnik– tambura.

Vstop je prost. Po koncertu bo druženje in manjša pogostitev.

Vljudno vabljeni!

Anton Butolen

župan

ATLETIKA – MEDOBČINSKO TEKMOVANJE

ATLETIKA – MEDOBČINSKO TEKMOVANJE

V četrtek, 16. 05. 2024, je na Ptuju potekalo medobčinsko tekmovanje v atletiki. Naši učenci so ponovno dokazali, da so odlični atleti. Na dobro organiziranem tekmovanju se je zbralo več kot 500 tekmovalcev. Učenci OŠ so dosegli izjemne rezultate, saj so osvojili kar 7 medalj. Na  najvišjo stopničko se je povzpel Martin Lešnik, ki je v metu vortexa suvereno slavil. Naša šola je med 16 prijavljenimi šolami po številu medalj osvojila 6. mesto.

Ptuj, 16. 5. 2024, začetek ob 12:00

REZULTATI

Ime in priimekUvrstitev
MARTIN LEŠNIK1. mesto
GAŠPER ŠTAJNBERGER2. mesto
ZALA PERŠAK2. mesto
JULIJA ŠOLMAN2. mesto
LANA SKLEDAR3. mesto
ZALA HALUŽAN3. mesto
MARIJA FURMAN3. mesto
JAKA REŽEK5. mesto
MIHA MAGDIČ6. mesto
TOMAŽ KOREZ6. mesto
OŽBEJ PERŠAK10. mesto
JULIA MASTNAK IVŠEK10. mesto
ŽIGA BUKVIČ14. mesto
TEJA ŽELEZNIK22. mesto
ANŽE ŠTAJNBERGER24. mesto
TAJ KOPŠE VEKIzven konkurence
VITA PLAJNŠEKIzven konkurence
JULIJA ŽERAK JUSIzven konkurence

ŠTAFETA 4 x 100 m fanti: 5. MESTO

Tomaž Korez, Ožbej Peršak, Žiga Bukvič, Alen Stres

Čestitke vsem tekmovalcem!

TEKMOVANJE IZ ANGLEŠČINE

TEKMOVANJE IZ ANGLEŠČINE

Tudi v tem šolskem letu so se trije učenci naše šole udeležili tekmovanja iz angleščine. V mesecu novembru je potekalo šolsko tekmovanje, ki sta se ga udeležila učenca Primož Lešnik in Julija Žerak Jus iz 8. razreda in učenec Ožbej Peršak iz 9. razreda. Primož je osvojil bronasto priznanje, Ožbej pa se je uvrstil na državno tekmovanje, kjer je ponovno osvojil izjemno zlato priznanje!

Čestitke obema prejemnikoma priznanj in vsem trem za udeležbo.

Dostopnost