Skoči na glavno vsebino
(02) 761 99 10 os.zetale@guest.arnes.si
Pohod in kostanji

Pohod in kostanji

V petek, 04. 10. 2024 smo na Osnovni šoli Žetale v okviru dejavnosti v počastitev občinskega praznika izvedli športni dan z naslovom »Pohod in kostanji«.

Dan dejavnosti je potekal drugače, kot običajno. Šolski prevozi so učence pripeljali  v šolo od 11.30 ure dalje.

Učenci so se najprej zbrali pod šotorom na zunanjem igrišču, kjer jih je pričakal pravi cirkus.

Po kosilu je sledil kratek kulturni program s sprejemom prvošolčkov v šolsko skupnost in žrebanje nagrad ugankarskega natečaja, ki smo ga izpeljali v okviru tedna otroka.

Ponovno so sledile cirkuške delavnice, kjer so se učenci preizkusili v različnih spretnostih. Poseben užitek pa sta predstavljala tudi dva napihljiva igrala, katera so učenci seveda preizkusili in zelo uživali.

Ob 16.00 smo se zbrali pred šolo. Odpravili smo se na pohod po občini Žetale. Na medgeneracijskem druženju so se nam pridružili starši, bratje, sestre, dedki in babice.

Po vrnitvi s pohoda se je naše druženje nadaljevalo v prijetnem vzdušju in ob slastnem pečenem kostanju.

Benjamin Lipnik & Ana Bedenik

OB PRAZNIKU OBČINE ŽETALE

OB PRAZNIKU OBČINE ŽETALE

Otroci Vrtca in učenci Osnovne šole Žetale, ki obiskujejo izbirni predmet gledališki klub, so s spletom Jaz pa v gorico grem v soboto, 5. oktobra 2024, prispevali dragocen prispevek k osrednji prireditvi ob 25. občinskem prazniku.

Pod mentorstvom Simone Krčar, Valerije Jus, Brigite Luteršmit in Saše Peršoh so prikazali običaje, povezane s trgatvijo, ter s prepletom pesmi in igre oživili del bogate kulturne dediščine svojega kraja.

Mladi so s prisrčnim nastopom združili preteklost in sedanjost ter dokazali, da se tradicija uspešno ohranja in prenaša iz roda v rod.

S. Peršoh

Dostopnost