Skoči na glavno vsebino
(02) 761 99 10 os.zetale@guest.arnes.si
CPU ROGAŠKA SLATINA

CPU ROGAŠKA SLATINA

CPU Rogaška Slatina – naravoslovni dan

3. 6. 2024

V okviru naravoslovnega dne smo si ogledali Center ponovne uporabe v Rogaški Slatini. Najprej so nas popeljali skozi zbirni center odpadkov. Nato smo se z gospo Mišo odpravili kontejnerje, preurejene v razstavni prostor, kjer smo v dnevni sobi pojedli malico. V CPU lahko posamezniki pripeljemo predmete, ki jih ne potrebujemo več. Izdelke v centru skrbno pregledajo, očistijo, obnovijo in restavrirajo, nato pa jih prodajo novim lastnikom po simbolični ceni.

Učenci so aktivno sodelovali tudi v delavnici, kjer so iz majic izdelali vrečke in pletli zapestnice, fantje pa so se preizkušali v razstavljanju računalnikov.

Prikazan nam je bil odličen način, kako spodbujati kreativnost, trajnostno miselnost in skrb za okolje.

Valerija Krivec

PGD ŽETALE

PGD ŽETALE

V soboto, 8. 6. 2024, je v Žetalah potekalo gasilsko tekmovanje GZ Videm, ki so se ga udeležile ekipe iz vseh društev gasilske zveze.

Vsi so se maksimalno potrudili in pokazali, kaj so jih mentorji naučili.

PRI PIONIRJIH SO TEKMOVALI: Staša Gajser, Nuša Širec, Svitan Jus, Aleks Horvat, Tine Skok, Taj Bedrač Mohorko, Filip Žerak, Mia Vogrinc, Inja Kopše Vek.

PRI MLADINCIH SO TEKMOVALI: Anamarija Gajser, Teja  Železnik, Tomaž Korez, Anže Štajnberger, Alen Stres, Flora Jus, Taj Kopše Vek, Gašper Štajnberger, Lana Skledar, Julija Šolman in Lara Gajser.

Pionirji so si prislužili odlično 3. mesto.

Mladinci so si prislužili odlično 1. mesto.

ISKRENE ČESTITKE VSEM!

PRIPELI V SEČO

PRIPELI V SEČO

Četrtošolci sporočajo, da so prispeli v Sečo.

Sedaj pa uživat!

😉
Dostopnost