Skoči na glavno vsebino
(02) 761 99 10 os.zetale@guest.arnes.si
PRIREDITEV OB ZAKLJUČKU ŠOLSKEGA LETA IN DNEVU DRŽAVNOSTI

PRIREDITEV OB ZAKLJUČKU ŠOLSKEGA LETA IN DNEVU DRŽAVNOSTI

V ponedeljek 24. 6. 2024 smo izvedli prireditev, s katero smo zaključili šolsko leto in obeležili dan državnosti.

V uvodu sta voditeljici Anamarija in Melanija predstavili nekaj dejstev o dogodkih pred 33 leti, učenci 6. razreda so nastopili s pesmijo Moja domovina, vsi prisotni pa smo skupaj zapeli Zdravljico.

Sledile so zanimive glasbene in plesne točke ter skeči, s katerimi so se predstavili učenci vseh razredov. Potrebno je poudariti, da so nastopali prav vsi učenci.

Nato so razredniki svojim učencem podelili priznanja in pohvale za dosežke na različnih tekmovanjih ter za sodelovanje na številnih natečajih in projektih v tem šolskem letu. Marija in Tomaž sta prejela pokala za naj športnico in naj športnika naše šole.

Za najbolj svečan trenutek prireditve je poskrbel Ožbej. V zlato knjigo učencev naše šole se je vpisal kot učenec, ki je v vseh razredih dosegel izjemen učni uspeh.

Ob koncu so nam zaigrali na cajone in se od nas poslovili učenci 9. razreda, ki so zaključili s šolanjem na OŠ Žetale.

Zahvaljujem se vsem za pomoč pri pripravi in izvedbi prireditve. Učencem pa želim prijetne, brezskrbne, ustvarjalne in dooooolge počitnice.

Miran Železnik

ZAHVALA ZA DONACIJE PRI POSTAVITVI VISOKIH GRED

ZAHVALA ZA DONACIJE PRI POSTAVITVI VISOKIH GRED

ZAHVALA ZA DONACIJE PRI POSTAVITVI VISOKIH GRED

     V šolskem letu 2023/2024 smo se pridružili projektu Šolski ekovrt pod mentorstvom učiteljice Minje Mlakar. Zamislili smo si, da v okolico šole postavimo dve visoki gredi in začnemo z malim, saj bomo tako vrt obvladovali in ohranili veselje do dela na vrtu. Po ogledu okolice smo se odločili za postavitev gred na vzhodno stran šole, kjer ni (pre)velike pripeke, a je vseeno dovolj sonca. Nato smo se obrnili na starše učencev in jih prosili za donacijo lesu za izdelavo gred. Nad odzivi smo bili pozitivno presenečeni, saj smo v kratkem času dobili les za dve gredi, eno pa nam je daroval g. Roman Medved iz podjetja Bioles že sestavljeno in v notranjosti oblečeno v čepkasto folijo. Tako smo na koncu dobili celo tri grede, česar smo se nadvse razveselili. Na tem mestu bi se zahvalila g. Medvedu, g. Maticu Skoku in g. Silvu Bukšku za odzivnost in donacijo. Ostali dve gredi so sestavili in prelakirali učenci 8. razreda pri interesnih dejavnostih podjetniški krožek in tehniška kultura pod vodstvom učitelja Mirana Železnika, ki se mu tudi zahvaljujem za vso pomoč. Prav tako ne bi zmogli brez hišnika, ki je zbral ves material za zapolnitev gred in jih napolnil. Hvala.

   To šolsko leto smo se odločili, da naše grede krasijo različne začimbe in dišavnice, rukola in koriander. Pri zasaditvi in setvi so pomagale učenke 5. in 6. razreda. Za zadnjo gredo pa še čakamo sadike jagod, ki jih bo doniral Ivan Ber iz Sadjarstva Ber. Tudi njemu lepa hvala.

    Naš ekovrt je sodoben učni pripomoček, čudovita popestritev okolice šole in zanimiv učni poligon za učence – za spoznavanje rastlin, pridelkov, vrtnih prebivalcev kot tudi za rokovanje z vrtnim orodjem in zemljo. Z novimi znanji želimo učencem privzgojiti ljubezen in skrb do narave. Z urejenim šolskim vrtom pa pripomoremo k ozaveščanju učencev o varovanju okolja in skrbi za naravo.

Minja Mlakar

KNJIŽEVNI JUNAKI OKOLI NAS – zaključek bralne značke za učence od 4. do 9. razreda

KNJIŽEVNI JUNAKI OKOLI NAS – zaključek bralne značke za učence od 4. do 9. razreda

V ponedeljek, 17. junija 2024, smo tudi uradno zaključili letošnjo bralno sezono za učence od 4. do 9. razreda.

Pod mentorstvom učiteljic Brigite Seidl, Saše Peršoh in Lidije Šešerko je bralni podvig uspel 29 učencem, Julija Šolman in Tomaž Korez pa sta zlata bralca, ki sta bralno značko osvojila vseh devet let.

Po krajših pozdravnih besedah so se učenci, razdeljeni v skupine, preizkusili v petih zelo raznolikih izzivih, povezanih z Mačkom Murijem, s Piko Nogavičko, Kekcem, Petrom Klepcem in z Martinom Krpanom. Namen nalog je bil razvozlati končno geslo, ki se je glasilo Branje mi je v veselje.

Ko so predstavili hudomušne pesmi iz zbirke Mali črv Oto in druge golazni, so učenci prejeli zaslužena priznanja in manjšo nagrado za svoje branje. Zaploskali smo tudi zlatima bralcema in razglasili zmagovalce izziva Književni junaki okoli nas.

Večer se je zaključil s peko hrenovk in prijetnim druženjem ob tabornem ognju, po branju ob soju svetilk pa smo počasi utonili v spanec na blazinah v šolski telovadnici.

Ob zajtrku smo bili enotnega mnenja, da se branje splača. 😊

S. Peršoh

IZBERI SEBE NE KAJENJA

IZBERI SEBE NE KAJENJA

Spoštovani, obveščamo vas, da so ob letošnjem svetovnem dnevu tobaka, 31. 5. 2024, na Ministrstvu za zdravje začeli akcijo ozaveščanja za preprečevanje uporabe tobačnih in povezanih izdelkov, ki je namenjena mladim. S sloganom »Izberi sebe, ne kajenja«, otroke in mladostnike na prijeten način nagovarjajo, naj namesto kajenja izberejo sebe in jih spodbujajo k zdravemu življenjskemu slogu. Akcija poteka v medijih in na socialnih omrežjih. Za njeno še večjo prepoznavnost in učinkovitost vas prosimo, da še pred začetkom počitnic, video »Izberi sebe, ne kajenja«, avtorja Roberta Petana, v čim večji meri delite tudi v šolskem prostoru, s pomočjo šolskega radia in drugih kanalov, preko katerih šole nagovarjate učence in dijake. Video je dostopen na povezavi:

Dostopnost