Skoči na glavno vsebino
(02) 761 99 10 os.zetale@guest.arnes.si

Natečaj Naravne nesreče je letos potekal pod naslovom Požarna varnost in prosti čas. Na natečaju so pod mentorstvom učiteljic Jožice Prevolšek, Polone Gojkošek in Saše Peršoh z literarnimi, likovnimi in fotografskimi deli sodelovali učenci od 3. do 8. razreda. Najboljši izdelki so bili poslani na regijski nivo natečaja, kjer so bili nagrajeni:

  • literarni izdelki Petra Magdiča in Mie Vogrinc; Maja Koreza, Nika Cafute, Eme Zakelšek in Melanije Širec; Aleksa Kröpfla in Žiga Skledarja ter
  • slika Žige Bukviča.

Osnovna šola Žetale je bila izbrana tudi za najaktivnejšo šolo v regiji na področju izvajanja aktivnosti programa informiranja, izobraževanja in usposabljanja predšolske in osnovnošolske mladine za osebno in vzajemno zaščito v šolskem letu 2021/2022.

Aleks Kröpfl in Žiga Skledar sta bila zelo uspešna tudi na državnem nivoju natečaja in sta se v torek, 17. maja, udeležila zaključne prireditve natečaja v Izobraževalnem centru RS za zaščito in reševanje na Igu, kjer bo njuno delo leto dni na ogled obiskovalcem centra. Prejela sta potrdili in praktične nagrade ter si ogledala predstavo in poligon v izobraževalnem centru.

Aleksu in Žigi ter vsem nagrajencem na regijskem nivoju iskreno čestitamo!

S. Peršoh

Dostopnost