Skoči na glavno vsebino
(02) 761 99 10 os.zetale@guest.arnes.si

Spoštovani,

v Republiki Sloveniji je razglašena epidemija Covid 19, zato poteka pouk na daljavo. V času, ko poteka pouk na daljavo, morate biti učitelji, učenci in starši ali zakoniti zastopniki seznanjeni s področjem varstva osebnih podatkov.

Učitelju, ki dela od doma (podaja učno snov učencem ali izvaja roditeljski sestanek preko videokonference), to predstavlja njegovo delovno okolje. Zato snemanje učitelja brez njegovega soglasja in vednosti, ter morebitna objava posnetka ni dopustna in predstavlja nezakonito obdelavo osebnih podatkov.

Za zakonito obdelavo osebnih podatkov je potrebna vnaprejšnja privolitev udeleženih posameznikov, v nasprotnem primeru je takšno dejanje opredeljeno kot kaznivo dejanje, skladno z določili 138. člena Kazenskega zakonika, ki v prvem odstavku navaja, da se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta.

Zavod OŠ Žetale je kot delodajalec dolžan zaščititi interese zaposlenih pri opravljanju svojih nalog, prav tako pa je potrebno zaščititi tudi učence naše šole. Zato moramo dejanje, ki pomeni kršitev varstva osebnih podatkov nujno prijaviti pristojnim institucijam.

V želji po spoštovanju varstva osebnih podatkov med udeleženci izobraževanja na daljavo, pa tudi sicer, da do kršitev ne bo prišlo, vas lepo pozdravljamo, želimo vse dobro, da ostanete zdravi in da se čim prej srečamo v šoli.

                                                                                              Ravnateljica,

                                                                                              dr. Silvestra Klemenčič l. r.

Dostopnost