Skoči na glavno vsebino
(02) 761 99 10 os.zetale@guest.arnes.si

Nagovor ravnateljice

Drage učenke in učenci, spoštovani starši in zaposleni!

»Ponosna sem, da sem lahko ravnateljica v tako uspešni šoli,« sem izjavila v medijih ob koncu pouka v prejšnjem šolskem letu in želim, da bo tako tudi ob koncu tega šolskega leta, ki ga šele pričenjamo.

Načrti so dobri, aktivnosti je veliko in le od nas vseh je odvisno, kako kakovostna bo izvedba. Čeprav smo majhne šole danes v mnogočem v zapostavljenem položaju, je lahko majhnost tudi prednost. To smo z našimi dosedanjimi aktivnostmi v preteklosti že dokazali in ob tako prizadevnih in sposobnih zaposlenih, strokovnih in drugih delavcih šole, lahko zremo v prihodnost optimistično.

Tudi v šolskem letu 2016/2017 bomo izvajali pouk v treh kombiniranih in v treh samostojnih oddelkih. Kombiniran pouk bodo imeli učenci 2. in 3. , 6. in 7. ter 8. in 9. razreda.

Ob znatni finančni pomoči Občine Žetale lahko v vseh teh razredih izvajamo pouk večine temeljnih predmetov ločeno, kar je s pedagoškega vidika in zlasti v luči kvalitete pouka samega, neprecenljive vrednosti. Naši ustanovitelji se zavedajo pomena dobre vzgoje in izobraževanja za razvoj lokalne skupnosti tudi na primarnem nivoju, zato se bomo še posebej potrudili in po svojih močeh v našo skupnost tudi vračali.

Da znamo ceniti tovrstno pomoč pa tudi pomoč staršev, ki znajo prisluhniti našemu nezavidljivemu položaju, bomo dokazali s tem, da bomo v prvi vrsti uspešni, kar se da racionalni, in da bomo predvsem varna šola, šola brez nasilja, šola solidarnih in prijaznih ljudi, vključujoča šola, ki ji je mar za vse in za vsakogar.

Kot ravnateljica se zavedam, da lahko vse to dosežemo samo v spodbudnem okolju, zato se bom potrudila, da se bomo v tem šolskem letu na šoli vsi, učenci, starši in zaposleni, dobro počutili.

»Ne za šolo in ocene, za življenje in v življenju se učimo!«

dr. Silvestra Klemenčič,
ravnateljica

Dostopnost