Skoči na glavno vsebino
(02) 761 99 10 os.zetale@guest.arnes.si

Od 2. do 8. oktobra, smo na Osnovni šoli Žetale praznovali Teden otroka. Tema letošnjega Tedna otroka je bila “Zakaji in zatoji radovednosti”.

V tednu otroka pa je bila radovedna tudi šolska skupnost. Učence smo povprašali kaj si želijo v tem letu. Svoje želje so napisali na listek in listek nalepili na velik balon.

Največ otrok si je zaželelo, da bi pri nemščini igrali bingo, pri glasbi gledali filme, imeli več športa in daljše odmore … Med željami pa so bile tudi takšne: poniji, mucki, prijatelji za vedno, zdravje za vse, svinčnik in radirka, avto na baterije, pulover s kapuco …

Z donacijami pa smo naša kosila naredili še slajša.

V letošnjem letu smo sprejem prvošolcev v Šolsko skupnost združili s tradicionalnim otroškim kostanjevim piknikom.

Petek, 13. 10. je bil za prvošolce OŠ Žetale poseben dan, saj so bili sprejeti v šolsko skupnost. Učenci so pripravili kratki kulturni program in našim najmlajšim šolarjem izkazali dobrodošlico.

Sledila je slovesna zaprisega, s katero so prvošolčki obljubili, da se bodo pridno učili, delali domače naloge, pazili na svoje in šolske stvari, pozdravljali, spoštovali učence in zaposlene, ter spoštovali šolska pravila.

Po zaprisegi je učence je nagovorila ga. ravnateljica, dr. Silvestra Klemenčič. Izrekla jim je toplo dobrodošlico, zaželela obilo uspeha in prijetnih trenutkov na šoli. Prvošolčki so prejeli priznanje ob sprejemu v skupnost učencev šole ter majhno pozornost.

V tednu otrok smo pripravili tudi tradicionalni ugankarski natečaj. Učenci in zaposleni so reševali uganke in sodelovali v žrebanju za mamljive nagrade, ki smo jih pridobili z donacijami.

Za vse donacije se iskreno zahvaljujemo podjetjem: Jager Majšper, Mladinska knjiga, Perutnina Ptuj, Ptujske pekarne, Geaprodukt, Afrodita, Bukvica, Mercator, Kmetija Žitnik in A1 Slovenija.

Prvošolci, želimo vam, da bi se na naši šoli dobro počutili, ostali vedoželjni, pridobili veliko znanja in stkali trdna prijateljstva.

Dobrodošli v skupnosti učencev šole!

Ana Bedenik,

mentorica Šolske skupnosti

Dostopnost