Skoči na glavno vsebino
(02) 761 99 10 os.zetale@guest.arnes.si

6. maja 2022 smo se učenci in učenke 9. razreda skupaj z razredničarko odpravili na Ptuj, natančneje v minoritski samostan. Zastopali smo šolo v projektu Spoznavajmo države Evropske unije. Tema tokratne izvedbe je bila Pesem Evrovizije in prireditev je potekala po dveletnem premoru. Kot je za našo šolo navada, smo predstavljali Italijo.

Izdelali smo štiri plakate, na katerih smo prestavili tri italijanske zmagovalce, in sicer: Giglilolo Cinquetti, Tota Cutugna in skupino Måneskin. Za nameček smo pripravili še plakat s statistiko uvrstitev Italije na tem tekmovanju. Pripravili smo še več manjših spominkov, ki smo jih delili mimoidočim. Za pripravo na projekt smo porabili dobra dva tedna.

Dogajanje v minoritskem samostanu na Ptuju se je začelo ob 12. uri. Ponudbe na stojnicah so bile raznolike, tako kot so bile raznolike države, ki smo jih predstavljali. Vsi sodelujoči smo morali pripraviti tudi kulturno točko, za katero sta pri nas poskrbeli Sari, ki sta zapeli pesem Tota Cutugna Insieme.

Sodelovali so predstavniki vrtca, osnovnih šol in srednjih šol. Spoznali smo tudi vrstnike z drugih šol. V prijetni družbi je hitro minil čas do 14. ure, po kateri se je dogajanje s stojnic v minoritskem samostanu preselilo v Evropark, kjer so dvignili zastavo Evropske unije v spomin na 18. obletnico priključitve Slovenije k EU. Po tem dogodku se je dan končal in z avtobusom smo se vrnili v Žetale.

Jakob Černejšek

Dostopnost