Skoči na glavno vsebino
(02) 761 99 10 os.zetale@guest.arnes.si

Humanitarni projekt »6. 000. 000 ladjic za 6. 000. 000 žrtev« se je več kot uspešno zaključil. Naši ladjedelničarji so »zgradili« 12 554 ladjic, ki so v ponedeljek, 9. 5. 2022, odplule s krmarjem hišnikom v Mariborsko glavno pristanišče. 

Projekt je povezal učence. Z izdelovanjem ladjic so si krajšali čas v odmorih, v varstvu vozačev, pred poukom… Ladjice so prinašali tudi od doma. Učenci so povedali, da so jih izdelovali skupaj s starši, sami, s sorojenci, kar je odlično, saj so si telefoni, računalniki, TV-ji malo oddahnili, učenci pa so se družili in klepetali. Z učenci nižjih razredov smo dobro spoznali pojem HUMANITARNOST. Učenci 3. razreda so bili tako zavzeti, da so želeli še na dan odhoda narediti vsak svojo ladjico. Ti učenci so tudi vestno šteli ladjice, ki so se zbirale v naših škatlah na hodniku. 

Kot vodja projekta na naši šoli se želim zahvaliti vsem učencem, za vsako izdelano ladjico,  učiteljem, ki so humanost in razvijanje spretnosti rok ponesli med učence. Hkrati pa zahvalo pošiljam vsem, ki ste se nam v tem projektu pridružili. 

Vse informacije v povezavi z ladjicami si lahko preberete na spletni strani https://www.up-ornik.si/

Vodja projekta Jožica Prevolšek

Dostopnost