Skoči na glavno vsebino
(02) 761 99 10 os.zetale@guest.arnes.si

DAN SLOVENSKE HRANE IN TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

Na OŠ Žetale se vsako leto vključimo v Vseslovenski projekt Tradicionalni slovenski zajtrk in ga izvajamo z namenom, da bi izboljšali zavedanje o namenu in razlogih za lokalno samooskrbo, domačo pridelavo in predelavo ter v okviru sistema javnega naročanja spodbudili aktivnosti zagotavljanja hrane, pridelane v lokalnem okolju. Javnosti predstavljamo pomen kmetijstva in čebelarstva ter spodbujamo k  pravilni in zdravi prehrani. Ozaveščamo o pomenu živilsko-predelovalne industrije. Posebno pozornost namenjamo tudi pomenu gibanja in ohranjanja čistega okolja.

V šolskem letu bomo tretji petek v mesecu novembru, 17. 11. 2023, začeli z mlekom, medom, domačim kruhom in jabolkom. Slogan letošnjega zajtrka je »Kruh za zajtrk, super dan«. Prvo šolsko uro bomo namenili pogovoru in izvedbi delavnic na teme:  pomen zajtrka, polnovreden kruh, pridobianje medu. Aktivnosti se bodo nadaljevale v okviru OPB in VV. vsaka sestavina našega tradicionalnega zajtrka predstavlja del slovenske kulture in dediščine. Od peke kruha, pridelave jabolk do čebelarjenja.  Koordinatorka projekta je vodja šolske prehrane, Valerija Krivec

Dostopnost