Skoči na glavno vsebino
(02) 761 99 10 os.zetale@guest.arnes.si

18. novembra 2022, smo  praznovali  dan slovenske hrane. Tudi letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk je bil za nas  poseben dan. Poseben poudarek smo posvetili lokalno pridelani hrani.

Najprej smo v jedilnici pojedli slasten tradicionalni slovenski zajtrk, nato smo ob zanimivih poučnih filmih reševali delovni list, kjer smo ponovili vse o čebelah, lokalni in sezonski hrani ter o pomenu zajtrkovanja.

Razveselili smo se obiska gospe Rosemarie Žitnik, ki nam je predstavila “kmetijo Žitnik”. Veliko smo se naučili o domači pridelani hrani in o kmetijstvu. Iz pirine moke smo oblikovali, spekli in pojedli  hrustljave žemljice. Naše navdušenje pa smo nadgradili s pravimi kmetijami, ki smo jih zgradili  iz kartona. 

Učenci 4. in 5. razreda  

Dostopnost