Skoči na glavno vsebino
(02) 761 99 10 os.zetale@guest.arnes.si

Učencem 1., 2. in 3. razreda se boste v ponedeljek, 25. maja 2020 pridružili v šoli učenci 9. razreda in posamezni povabljeni učenci 4. – 8. razreda.

Za vse, učence in zaposlene, še vedno in sedaj še bolj, velja, da je pri nas, ob kvaliteti pouka, na

1. mestu VARNOST.

Pouk in druge aktivnosti potekajo nekoliko drugače. Vsemu kar počnemo pa so podlaga priporočila NIJZ in navodila Zavoda Republike Slovenije za šolstvo ter pristojnega ministrstva (MIZŠ) – DO PREKLICA jih bomo vsi UPOŠTEVALI!

Za zmanjšanje tveganja okužbe bomo najprej implementirali to, kar so učenci 1. triade že usvojili, to pa so SPLOŠNI HIGIENSKI UKREPI in ZDRAVSTVENE OMEJITVE (na kar vas po celi šoli in zunaj nje opozarjajo in seznanjajo talne oznake, piktogrami in infografike):

  • V ŠOLO PRIHAJAJO SAMO ZDRAVI UČENCI
  • VZDRŽEVANJE MEDSEBOJNE RAZDALJE (1,5 – 2 m) – preprečevanje kapljičnega prenosa
  • KLJUK OKEN IN VRAT se učenci ne dotikajo – le učitelji in/ali čistilke
  • REDNO UMIVANJE ROK IN ČIŠČENJE/RAZKUŽEVANJE POVRŠIN/PREDMETOV – preprečevanje kontaktnega prenosa
  • HIGIENA KIHANJA IN KAŠLJANJA – infografike
  • UPORABA ZAŠČITNIH MASK (rut, šalov, ipd. zaščite) je za zaposlene in učence, stare nad 12 let, v šoli in na šolskem prevozu obvezna, v učilnici pa ob upoštevanju varnostne razdalje vsaj 1,5 m ni nujna
  • ZRAČENJE PROSTOROV JE PO VSAKI URI NUJNO – izvaja ga učitelj in/ali čistilka (ob lepem vremenu so lahko okna ves čas odprta
  • V PRIMERU SUMA OKUŽBE (povišana tel. temp., kašelj, kihanje, izcedek iz nosu, bolečine v žrelu, …) RAVNAMO ODGOVORNO – in po navodilih NIJZ – v šoli imamo predvideno SOBO ZA IZOLACIJO in PROTOKOL (natančen, akcijski načrt ravnanja)
  • STIKI STARŠEV S ŠOLO in GOVORILNE URE ostajajo na daljavo – piktogrami na vratih – so pa v tem času izredno pomembni, zato priporočamo, da se jih še bolj kot doslej poslužujete, saj je pred vrati zaključek šolskega leta 2019/2020

ORGANIZACIJA VZGOJNO-IZOBRAŽEVALNEGA DELA

Navodila glede vstopa v prostore šole, gibanja po njej in izven nje, glede ravnanja s šolskimi potrebščinami ter VOZNI RED ste prejeli po e-pošti od razredničark, na tem mestu pa izpostavljamo naslednje povzetke:

  • PRIHOD IN ODHOD IZ ŠOLE

Ker je večina staršev upoštevala priporočila (izjema so tisti, ki imajo objektivne vzroke), da učence vozijo v šolo in iz nje sami oziroma da prihajate tisti, ki imate izpit v šolo s KOLESOM ali PEŠ, je za vse (skupaj vas je od 1. – 9. razreda ob PON in TOR trenutno 6, sicer pa le 3-je) organiziran le en šolski prevoz (MINIBUS in/ali KOMBI KRODO) – VOZNI RED ste prejeli in je objavljen tudi na šolski spletni strani.

 

Ob VSTOPU v šolo in IZSTOPU iz nje ROKE RAZKUŽITE (torej max. 2 x na dan!) tisti, ki niste alergični, večkrat dnevno, OBVEZNO pa pred in po prehranjevanju ter uporabi sanitarij jih namilite in umijete (infografika kako) –

NA NAŠI ŠOLI IMA MILJENJE ROK PREDNOST PRED RAZKUŽEVANJEM!

 

V GARDEROBI imate vaš stalen prostor, označen z imenom in priimkom, prav tako kakor sedež v vaši vnaprej določeni učilnici. V garderobi se ne zadržujete, ampak se takoj odpravite na svoj sedež v učilnici.

 

  • POUK je vedno v isti učilnici, URNIK je prilagojen, med ODMORI učenci ne zapuščate učilnic, v sanitarije odhajate posamezno (te so za vsako skupino na šoli posebej označene), učilnice ZRAČIJO samo učitelji in/ali čistilke, učenci 9. razreda imajo pouk v matematični učilnici, posamezni učenci od 4. – 8. razreda pa v drugem, ločenem, a vedno istem prostoru (učilnica ali kabinet), kjer vsak uporablja označen, vedno isti stol!

 

  • PREHRANA – učenci prinašajo v šolo plastenko z vodo ali bidon dnevno, vsa šolska prehrana se izvaja v jedilnici, izmenično po skupinah in po določenem protokolu (enosmerna pot od prevzema do oddaje pladnja), na razdalji 1,5 m – premikanje po talnih oznakah. Vse poteka v skladu s predlaganimi ukrepi.

 

Vaše razredničarke, učitelji, vodstvo in drugi zaposleni vas z veseljem pričakujemo (*še bolj veseli bi bili, če bi se lahko vrnili vsi!).

DOBRODOŠLI NAZAJ!

 

Dostopnost